• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Cheesecake

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Jag älskar att bygga dessert i glas
Det är både fint, enkelt att göra och perfekt när du har ont om tid
På en middag blir det väldigt uppskattat när alla får varsitt glas

Recept
cirka 8 portioner

Smuldeg

80 g digestivekex (6 st)
23 g strösocker (0,25 dl)
45 g rumsvarmt smör
15 g vetemjöl (0,25 dl)
1 nypa bakpulver

Cheesecakefyllning

150 g philadelphiaost
23 g strösocker (0,25 dl)
125 g vispgrädde (1,25 dl)
1 msk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1/2 citron

Gör såhär

Sätt ugnen på 180°C
Lägg kexen i en matberedare med kniv och kör tills det blir smulor
Tillsätt socker, smör, vetemjöl och bakpulver och kör ihop till en smuldeg
Strö ut på en bakplåtsklädd plåt och baka av i cirka 8-10 min
Låt svalna helt

Vispa färskost och socker fluffigt
Vispa ned grädden, lite i taget
Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa med elvisp tills krämen blir fluffig

Varva smulor, bär och kräm i ett glas och dekorera med färska bär


Tidigare Inlägg

Kanellängd med äpplen

Nästa Inlägg

Seg brownie

fridalindqvist

Kanelbullar

4 år sedan 0

Äppelpaj Glutenfri

4 år sedan 0

Morotskaka

4 år sedan 0

Chokladtryfflar

3 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz