
Cheesecake
Jag älskar att bygga dessert i glas
Det är både fint, enkelt att göra och perfekt när du har ont om tid
På en middag blir det väldigt uppskattat när alla får varsitt glas

Recept
cirka 8 portioner
Smuldeg
80 g digestivekex (6 st)
23 g strösocker (0,25 dl)
45 g rumsvarmt smör
15 g vetemjöl (0,25 dl)
1 nypa bakpulver
Cheesecakefyllning
150 g philadelphiaost
23 g strösocker (0,25 dl)
125 g vispgrädde (1,25 dl)
1 msk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
Gör såhär
Sätt ugnen på 180°C
Lägg kexen i en matberedare med kniv och kör tills det blir smulor
Tillsätt socker, smör, vetemjöl och bakpulver och kör ihop till en smuldeg
Strö ut på en bakplåtsklädd plåt och baka av i cirka 8-10 min
Låt svalna helt
Vispa färskost och socker fluffigt
Vispa ned grädden, lite i taget
Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa med elvisp tills krämen blir fluffig
Varva smulor, bär och kräm i ett glas och dekorera med färska bär