• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Kanellängd med äpplen

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Kyliga vårdagar tycker jag om att vara inne och stå och baka i köket, och självklart njuta av gott nybakt fika med en nybryggd kopp kaffe till
Idag bakar jag en kanellängd med äpplen som jag gjort på glutenfri mjölmix så den ska passa alla

Recept
Ger 2 kanellängder eller cirka 20 bullar

25 g jäst
250 g mjölk ( 2,5 dl )
10 g fiberhusk ( 1 msk )
75 g rumsvarmt smör
70 g ljus sirap ( 0,5 dl )
23 g strösocker ( 0,25 dl )
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 litet ägg
1 nypa salt
350 g Semper mjölmix ( cirk 5 dl )
Uppvispat ägg, pärlsocker och flagad mandel till garnering

Äppelkompott

Cirka 4 stora röda äpplen
0,5 dl ljus sirap
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
En skvätt vatten

Kanelremons
200 g smör
100 g strösocker
100 g farinsocker
3 msk kanel

Gör såhär

Värm mjölken till cirka 37 grader och lös upp jästen i mjölken
Tillsätt fiberhusk och vispa ihop, ställ bunken åt sidan och låt svälla 10 min
Under tiden lägg alla ingredienser till äppelkompotten i en kastrull och låt puttra under tiden medans du gör iordning bulldegen
Tillsätt resterande ingredienser till bullarna och arbeta ihop till en deg cirka 5 minuter med degkrok i maskin, degen ska vara kladdig
Plasta bunken och låt jäsa cirka 45 min

Vispa ihop din kanelremons och ställ åt sidan

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop så du får en jämn och smidig deg
Kavla ut till en rektangulär platta och bre på kanelremonsen och fördela ut din äppelkompott på hela degen
Rulla ihop och börja från långsidorna, dela rullen i två och lägg båda på bakplåtsklädd plåt
Klipp ett V och dra åt sidan och fortsätt tills du klippt hela rullen, cirka 1 cm mellanrum från varje klipp så du får en kanellängd
Låt jäsa under bakduk cirka 30-40 min

Värm ugnen till 200°C
Baka av bullängderna i mitten av ugnen cirka 15-20 min


Tidigare Inlägg

Cupcakes

Nästa Inlägg

Cheesecake

fridalindqvist

Prinsesstårta

3 år sedan 0

Raw kärleksmums

4 år sedan 0

Budapestrulle

4 år sedan 0

Hallongrottor

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz