• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Jordgubbsdröm

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

En riktig favorit tårta med himmelsk vaniljkräm, luftiga bottnar, fräsch jordgubbssylt toppad med färska jordgubbar och vispad grädde!
Sommar när den är som bäst

Tårtbotten

200 g ägg
170 g strösocker

60 g vetemjöl
80 g potatismjöl
5 g bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt luftigt, cirka 10 min
Väg upp de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner om i äggsmeten
Vänd försiktigt med en slickepott rådet blandas ordentligt
Häll i smeten i en smord form 22 eller 24 cm, skrapa upp smeten från mitten upp till kanterna
Gräddas i 200°C cirka 30 min, öppna inte ugnsluckan under gräddningen
När du tagit ut anslaget låt det svalna i 5 min och vänd sedan formen upp och ned på en plåt och låt svalna i formen

Vaniljkräm

250 g röd mjölk
1/2 vaniljstång

60 g äggula
60 g strösocker
3 msk maizena
15 g smör

Koka upp mjölk med vaniljstång, ta bort från värmen och låt stå och dra i 10 min
Vispa upp äggula, socker och maizena luftigt i en bunke
slå över den varma vätskan i äggsmeten, blanda ihop och häll sedan tillbaka i kastrullen
Sjud under ständig vispning tills krämen tjocknar
ta från värmen och fortsätt vispa så den blir slät
Rör ner smören och häll i en djup tallrik och plasta på krämen och låt den svalna helt

Jordgubbssylt

500 g frysta jordgubbar
350-400 g strösocker
1 pressad lime
1/2 vaniljstång

Häll ner alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sen sjuda cirka 30 min, skumma av vid behov 
Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna helt

Montera tårtan

Skär botten i tre delar
Vispa cirka 5 dl vispgrädde och färga med valfri färg
Blanda ner cirka två stora skedar vispad grädde i vaniljkrämen och vänd ihop
På den första botten stryker du på ett tjockt lager sylt
Andra botten stryker du vaniljkrämen
På den översta stryker du ett tunt lager vispad grädde och stryker runt hela tårtan. Ställ in tårtan i kylen i cirka 1 timme så den får sätta sig
Spritsa grädde runt kanterna och uppe på kanterna och toppa med skivade jordgubbar


Tidigare Inlägg

Morotskaka

Nästa Inlägg

Bananbröd

fridalindqvist

Kokostoppar

4 år sedan 0

Kolasnitt

4 år sedan 0

Chokladbollar

4 år sedan 0

Chokladsnitt

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz