• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Kladdkaka

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

En kladdkaka för mig är en kaka med mycket chokladsmak, ett hårt yttre och ett segt och kladdigt innehåll från kanterna och in utan att den är rinnig
Den här kakan har precis allt det, och den bakas helt utan gluten

Recept

150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
1 nypa flingsalt

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°C
Smöra eller olja en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, och bröa den med mandelmjöl
Väg upp smöret i en kastrull och bryn smöret så det blir gyllenbrunt och luktar nötigt

Rör ihop äggen med sockret med en träslev tills det blandat sig ordentligt
Häll därefter i alla ingredienser i äggsmeten och avsluta med smöret, fortsätt röra tills du har en väl arbetad smet
Häll i smeten i formen och baka av i mitten av ugnen i 25 min

Låt kakan svalna helt innan du skär upp den och servera med glass eller vispad grädde

(kakan blir som bäst om du bakar den dagen innan du ska servera den för att få den perfekta segheten)

Tidigare Inlägg

Kokostoppar

Nästa Inlägg

Morotskaka

fridalindqvist

Bröd i långpanna

4 år sedan 0

Glass utan maskin

4 år sedan 0

Seg brownie

4 år sedan 0

Macarons

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz