• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Kokostoppar

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Jag har några speciella favoritrecept från bageriet, och det här är absolut ett av dom
Dessa kokostoppar blir hårda på utsidan och sega med en smak av kola på insidan, som sagt, ett favoritrecept som jag nu delar med mig till er

Recept

300 g smör
300 g socker
120 g glykos
600 g kokos
250 g ägg

Gör såhär

Sätt din ugn på 180°C
Väg upp smör, socker och glykos i en tjockbottnad kastrull
Koka upp under omrörning tills smeten blir gyllenbrun, rör om då och då i kastrullen så den inte bränns i botten

Medans smeten står och kokar på spisen, väg upp kokos och ägg och blanda i maskin med vinge tills det går ihop
Häll sedan den kokande smeten i maskinen med kokos och ägg och blanda ihop allt noggrant tills du har en krämig smet

Sätt hela smeten i en spritspåse och spritsa ut “granar” på en plåt med bakplåtspapper, inte för höga då kan dom rasa

Låt dina kokostoppar få stå och torka i cirka 10 min innan du bakar av dom i mitten av ugnen cirka 12-15 min, dom ska vara gyllenbruna

Låt kokostopparna svalna helt innan du tar bort dom från plåten

Tidigare Inlägg

Kanelbullar

Nästa Inlägg

Kladdkaka

fridalindqvist

Raw kärleksmums

4 år sedan 0

Granola

4 år sedan 0

Toscapaj med blåbär

3 år sedan 0

Hallongrottor

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz