Kokostoppar
Jag har några speciella favoritrecept från bageriet, och det här är absolut ett av dom
Dessa kokostoppar blir hårda på utsidan och sega med en smak av kola på insidan, som sagt, ett favoritrecept som jag nu delar med mig till er
Recept
300 g smör
300 g socker
120 g glykos
600 g kokos
250 g ägg
Gör såhär
Sätt din ugn på 180°C
Väg upp smör, socker och glykos i en tjockbottnad kastrull
Koka upp under omrörning tills smeten blir gyllenbrun, rör om då och då i kastrullen så den inte bränns i botten
Medans smeten står och kokar på spisen, väg upp kokos och ägg och blanda i maskin med vinge tills det går ihop
Häll sedan den kokande smeten i maskinen med kokos och ägg och blanda ihop allt noggrant tills du har en krämig smet
Sätt hela smeten i en spritspåse och spritsa ut “granar” på en plåt med bakplåtspapper, inte för höga då kan dom rasa
Låt dina kokostoppar få stå och torka i cirka 10 min innan du bakar av dom i mitten av ugnen cirka 12-15 min, dom ska vara gyllenbruna
Låt kokostopparna svalna helt innan du tar bort dom från plåten