• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Kanelbullar

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Det här receptet kommer från mitt bageri
Dom här kanelbullarna var mycket populära och såldes på många cafeér runtom i Stockholm
Självklart vill jag dela med mig av detta recept till er så ni kan baka dom hemma

Recept

333 g fingervarmt vatten
40 g jäst
666 g vetemjöl special el. manitoba cream
115 g strösocker
115 g rumsvarmt smör
10 g stött kardemumma
5 g salt

Kanelremons
200 g smör
100 g strösocker
100 g farinsocker
3 msk kanel

Gör såhär

Väg upp vatten och jäst och lös upp jästen i vattnet
Väg därefter upp alla övriga ingredienser i bunken och kör degen i maskin med degkrok på låg hastighet i cirka 5 min och öka därefter till medelhastighet och kör degen ytterligare 10 min , eventuellt nån minut till, degen ska gått ihop sig och vara elastisk
Plasta bunken och låt jäsa i cirka 30-40 min på dragfri plats

Gör under tiden iordning din kanelremons som ska bli fyllning till dina kanelbullar
Allt ska vägas upp och vispas ihop till en kräm

Värm ugnen till 200°C

När degen är färdigjäst välter du ut den på ett mjölat bakbord och kavlar ut den till en avlång platta
Bre på din kanelremons och strö lite ströbröd ( inget måste, men gör så att din remons inte flyter ut från bullen ) på hela degen
Rulla ihop från långsidorna och in och skär upp till önskad storlek på bulle
Ta tag i ändan på varje bulle och vik den under så att bullen inte snurras upp under jäsningstiden, lägg bullarna på bakplåtsklädd plåt och lägg på en kökshandduk och låt dom jäsa ytterligare 30-40 min

Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker
Bakas av i mitten av ugnen cirka 10 min


Tidigare Inlägg

Chokladbollar

Nästa Inlägg

Kokostoppar

fridalindqvist

Morotskaka

4 år sedan 0

Toscapaj med blåbär

3 år sedan 0

Chokladsnitt

4 år sedan 0

Choklad och hasselnötsmaränger

3 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz