
Kanelbullar
Det här receptet kommer från mitt bageri
Dom här kanelbullarna var mycket populära och såldes på många cafeér runtom i Stockholm
Självklart vill jag dela med mig av detta recept till er så ni kan baka dom hemma

Recept
333 g fingervarmt vatten
40 g jäst
666 g vetemjöl special el. manitoba cream
115 g strösocker
115 g rumsvarmt smör
10 g stött kardemumma
5 g salt
Kanelremons
200 g smör
100 g strösocker
100 g farinsocker
3 msk kanel
Gör såhär
Väg upp vatten och jäst och lös upp jästen i vattnet
Väg därefter upp alla övriga ingredienser i bunken och kör degen i maskin med degkrok på låg hastighet i cirka 5 min och öka därefter till medelhastighet och kör degen ytterligare 10 min , eventuellt nån minut till, degen ska gått ihop sig och vara elastisk
Plasta bunken och låt jäsa i cirka 30-40 min på dragfri plats
Gör under tiden iordning din kanelremons som ska bli fyllning till dina kanelbullar
Allt ska vägas upp och vispas ihop till en kräm
Värm ugnen till 200°C
När degen är färdigjäst välter du ut den på ett mjölat bakbord och kavlar ut den till en avlång platta
Bre på din kanelremons och strö lite ströbröd ( inget måste, men gör så att din remons inte flyter ut från bullen ) på hela degen
Rulla ihop från långsidorna och in och skär upp till önskad storlek på bulle
Ta tag i ändan på varje bulle och vik den under så att bullen inte snurras upp under jäsningstiden, lägg bullarna på bakplåtsklädd plåt och lägg på en kökshandduk och låt dom jäsa ytterligare 30-40 min
Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker
Bakas av i mitten av ugnen cirka 10 min