• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Morotskaka

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Jag älskar morotskaka, och speciellt den här
Den är supersaftig, mycket smak av kardemumma och kanel som toppas med en luftig vaniljfrosting
Jag bakar med en fantastisk kallpressad rapsolja som görs på Säby Gård på Värmdö som får kakan att smaka lite mer
Grym kombo kan jag lova. Sätt på kaffe och njut av en nybakad bit morotskaka

Recept

340 g ägg
450 g socker
410 g vetemjöl
7 g bikarbonat
11 g bakpulver
4 g salt
15 g kanel
20 g stött kardemumma
370 g rapsolja
500 g rivna morötter

Frosting
300 g philadelphiaost
350 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g rumsvarmt smör

Gör såhär

Sätt ugnen på 180°C
Olja en långpanna 40×30 och lägg bakplåtspapper i botten
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i maskin cirka 10 min
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan
Riv morötterna grovt
Väg upp rapsoljan i en kanna och häll sedan i äggblandningen under vispning
Sikta ned dem torra ingredienserna och blanda snabbt ihop
Sist har du i dem rivna morötterna och drar några varv med vispen innan du häller i smeten i långpannan

Baka av kakan i mitten av ugnen 30-35 min, prova med en sticka i kakans mitt när 30 minuter har gått, stickan ska vara torr

Låt kakan svalna helt i formen innan du välter ur den på ett fat eller bakplåtspapper
Frosting:
Vispa ihop alla ingredienser i maskin eller med elvisp tills den är luftig
Dra bort bakplåtspappret och stryk på din frosting på “botten” sidan
Skär upp i cirka 30 bitar och servera

Tidigare Inlägg

Kladdkaka

Nästa Inlägg

Marängtårta

fridalindqvist

Macarons

4 år sedan 0

Chokladtryfflar

3 år sedan 0

Kokostoppar

4 år sedan 0

Kärleksmums

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz