• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Marängtårta

3 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Marängtårta är en av mina favoriter, att smälta ned choklad och blanda i gör det ännu godare
Det här receptet ger dig en stor, seg och frasig marängbotten som du brer ut i en hel plåt och räcker till cirka 20 pers
Vill du bygga en tårta delar du upp smeten på två plåtar och formar runda bottnar som du bakar av istället
Toppa med grädde, mousse, lemoncurd eller något annat som du tycker om och garnera. Mums

Recept

8 äggvitor
5 dl socker
150 g mörk choklad

Gör såhär

Sätt ugnen på 140°C varmluft
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper
Koka upp vatten i en liten kastrull som passar bunken
Lägg äggvitor och socker i en rosfri bunke och sätt den över vattenbadet och vispa med handvisp tills temperaturen nåt 60 grader eller tills sockret har smält
Flytta över bunken till din köksassistent och fortsätt vispa tills maränger är helt kall
Smält chokladen i en tallrik över ditt vattenbad
När maränger är klar häller du i chokladen och vänder runt nått varv och sen brer du ut din maräng på plåten

Baka av i mitten av ugnen cirka 1 timme
Öppna ugnsluckan minst 1 gång under gräddningen för att släppa ut lite fukt
När marängen är klar kan du öppna ugnsluckan lite och låta marängen torka på eftervärmen

När den är helt sval toppar du med grädde, färska bär och krossad daim eller nått annat som du älskar

Tidigare Inlägg

Morotskaka

Nästa Inlägg

Macarons

fridalindqvist

Macarons

3 år sedan 0

Cookies

3 år sedan 0

Grahamsfrallor

3 år sedan 0

Cheesecake

3 år sedan 0

Leave a Reply

avatar
wpdiscuz_captcharefresh
avatar
wpdiscuz_captcharefresh
  Subscribe  
Notify of

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2022. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz