Marängtårta
Marängtårta är en av mina favoriter, att smälta ned choklad och blanda i gör det ännu godare
Det här receptet ger dig en stor, seg och frasig marängbotten som du brer ut i en hel plåt och räcker till cirka 20 pers
Vill du bygga en tårta delar du upp smeten på två plåtar och formar runda bottnar som du bakar av istället
Toppa med grädde, mousse, lemoncurd eller något annat som du tycker om och garnera. Mums
Recept
8 äggvitor
5 dl socker
150 g mörk choklad
Gör såhär
Sätt ugnen på 140°C varmluft
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper
Koka upp vatten i en liten kastrull som passar bunken
Lägg äggvitor och socker i en rosfri bunke och sätt den över vattenbadet och vispa med handvisp tills temperaturen nåt 60 grader eller tills sockret har smält
Flytta över bunken till din köksassistent och fortsätt vispa tills maränger är helt kall
Smält chokladen i en tallrik över ditt vattenbad
När maränger är klar häller du i chokladen och vänder runt nått varv och sen brer du ut din maräng på plåten
Baka av i mitten av ugnen cirka 1 timme
Öppna ugnsluckan minst 1 gång under gräddningen för att släppa ut lite fukt
När marängen är klar kan du öppna ugnsluckan lite och låta marängen torka på eftervärmen
När den är helt sval toppar du med grädde, färska bär och krossad daim eller nått annat som du älskar