Grahamsfrallor
Lukten av nybakat frallor får väl vem som helst att kliva upp på morgonen?
Att blanda grahamsmjöl och vetemjöl ger dig mycket saftiga frallor, och blir det några över efter frukosten går det jätte bra att frysa in
Dessa frallor har blivit en favorit hemma hos oss och min son vill varje morgon ha Mammas goda bröd 🙂
Recept
25 g jäst
4 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl
6–7 dl vetemjöl
Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.