Årets Kock 2021
Första uttagningen i Årets Kock 2021 – här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen
Första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet, i Örnsköldsvik, Malmö och Stockholm. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande, Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni på Stockholms- hotell & restaurangskola.
Av 53 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen.
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Magnus Åkerström, Teaterbaren i Stockholm
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Patrik Lundström, Toftaholm Herrgård, Ljungby
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
William Brittsjö, Ricordi, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Göteborg
Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, Göteborg
Gustav Leonhardt, Agrikultur, Stockholm
Christian Siberg, Omaka, Stockholm
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
John Persson Restaurang Jord, Linköping
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Anders Isaksson, Compass Group, Stockholm
Khalid El Kasimi, Oljebaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Louise Johansson, Luckan & Lådan, Göteborg
Oskar Persson, 2:a våningen by CB, Stockholm
David Forsman Törnkvist, Hällsnäs Hotell & Restaurang, Mölnlycke
Nicolina Karlsson, MJ’s, Malmö
Mattias Göransson, Barsebäck Golf & Sport Resort, Malmö
-Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det är verkligen roligt att se så många bra tävlingsbidrag. Det har inte varit en lätt uppgift för juryn att utse de 24 bidrag som idag har gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2021.
I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar men också andra personer med gastronomisk kompetens
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.