Semifinalister i Årets Kock 2017 klara!
Idag blev det klart vilka arton kockar som går vidare till semifinalen i Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning. Semifinalen går av stapeln i Helsingborg 23 november.
Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är nu avslutad och 18 kockar har tagit sig vidare till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet, från orter som Stockholm, Sundsvall, Visby, Lund, Malmö, Ängelholm, Lomma, Göteborg, Kalmar, Värnamo, Vasa i Finland samt Rustenburg i Sydafrika.
De arton kockar som möts i semifinalen av Årets Kock 2017 är:
Andreas Albrektsson , Grand Hotel i Lund, Lund
Johan Backeus , Aveqia, Stockholm
Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
Niklas Eriksson , Gothia Towers, Göteborg
Kalle Eriksson , Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna
Rory Field , Hotell Riviera Strand, Båstad
Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund
Mattias Jönsson , Skanörs gästgifvaregård, Skanör
Sebastian Lönnberg , Nook restaurang, Stockholm
Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby
Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm
Fredrik Ringman , Restaurang Hillenberg, Stockholm
Christoffer Rosén , Hotel At Six, Stockholm
Johannes Stålhammar , Sabis Näringslivets hus, Stockholm
Veronica Svensson , Swedish taste, Göteborg
Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Från semifinalen går 8 kockar vidare till final på Malmö Arena den 2 februari 2017.