Kocken tipsar - Nils Molinder
Anjovismarinerad sejrygg med brynt smör och gubbröra
Stjärnkocken Nils Molinder delar med sig av ett riktigt smarrigt recept som matchar perfekta till Snälleröds ekologiska snapsar. Nils Molinder, en av Sveriges mest framstående kockar som driver ett flertal berömda restauranger runt om i Stockholm och älskar att kombinera snaps till mat.
Anjovismarinerad
sejrygg med brynt smör och gubbröra
600–700 gr sejrygg
100 gr smör
4 hårdkokta ägg, gärna krämiga.
125 gr anjovis med spad
2 msk rödlök finhackad
2 msk gräslök hackad
2 dl majonnäs
1 msk kapris grovt hackad
1 msk cremé fraiche
Salt och peppar
Gör så här
Sila av anjovisens spad över sejryggen i en plastpåse och låt stå över natten.
Gubbröra
- Hacka
äggen och blanda med hackad anjovisfilé. - Vänd
ner majonnäs och cremé fraiche samt lök, kapris och gräslök. Spar lite av den
finhackade gräslöken till garnering.
Koka upp saltat vatten på spisen.
- När vattnet kokar sänk ner sejryggen och låt sjuda ca 7-8 min.
- Bryn smöret i het gjutjärnspanna och vispa hela tiden i pannan med en visp så inte smöret fastnar och bränner. När smöret får en brun färs, obs inte svart och doftar nötaktigt, servera direkt.
- Lägg fisken på tallriken, en rejäl klick gubbröra och en skopa brynt smör. Fantastiskt!
Recept och tillhörande bilder är tagna ur boken Fisk av Nils Molinder.
Snälleröds ekologiska snapsar