Löjrom och Västerbottensost® gifter sig underbart på pizza!
LÖJROMSPIZZA MED VÄSTERBOTTENSOST®
Löjrom och Västerbottensost® gifter sig underbart på pizza! Löjromspizza är fantastiskt som fungerar både som huvudrätt, tilltugg och förrätt. Detta recept är en pizza bianca med picklad fänkål. Låt det väl smaka!
INGREDIENSER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
500 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
200 G LÖJROM (STENBITSROM GÅR OCKSÅ BRA)
2 ST RÖDLÖKAR
2 ST GULA LÖKAR
1 ST BURK CRÈME FRAICHE 250G
DILL FÖR TOPPING
SALT OCH SVARTPEPPAR
1 ST FÄNKÅL
1 DL ÄTTIKSPRIT 12%
1/2 DL CITRONSAFT
1 DL SOCKER
1 MSK SALT
GÖR SÅ HÄR
50 MIN
Löjromspizza med Västerbottensost®
Riv fänkålens blad.
Lägg i en skål tillsammans med salt och socker.
Låt stå ca 10 minuter.
Slå sedan på ättika och citronsaft.
Låt dra i ca 2 timmar.
Köp pizzabotten på din favoritpizzeria eller gör egen.
Fräs gul lök i stekpanna.
Arbeta ut degen.
Dra över crème fraiche på pizzadegen, toppa med den stekta löken och riven Västerbottensost.
Grädda pizzan i ugnen i 200 grader 10-15 minuter, tills pizzan har fått riktigt fin härlig färg.
Ta ut.
Hacka rödlöken.
Addera alla de goda smakerna: löjrom, dill, hackad rödlök, picklad fänkål och mer riven Västerbottensost.
Njut!