
Plockmat till festen!
CHILIMARINERAD SCAMPI MED VITLÖKSAIOLI OCH VÄSTERBOTTENSOST®

INGREDIENSER
10 SCAMPI ELLER JÄTTERÄKOR
(ODLADE, SKALADE OCH FÖRKOKTA)
10 ENDIVESALLADSBLAD
GRÄSLÖK
2 VITLÖKSKLYFTOR
1 RÖD CHILI
OLIVOLJA
SALT
2 ÄGGULOR
4 DL RAPSOLJA
1 LIME
2 VITLÖKSKLYFTOR (PRESSAD)
4 KRM SALT
100G RIVEN VÄSTERBOTTENSOST
GÖR SÅ HÄR
Pressa vitlöken och finhacka chilin.
Blanda med ca o,5 dl olja och smaka av med salt.
Lägg i räkorna och låt marinera ca 3 timmar.
Aioli: Vispa upp äggulorna och tillsätt hälften av oljan, 1 tsk åt gången, för att den inte ska spricka (viktigt att ta det försiktigt i början).
Pressa i lime, vitlök och salt.
Vispa sedan försiktigt ned resten av oljan och tillsätt riven Västerbottensost.
Vid Servering: Stek räkorna hastigt så de får en fin gyllene yta.
Lägg ut salladsbladen och toppa med en klick aioli, lägg sedan räkan på toppen och strössla över lite finhackad gräslök.