Tartar med kapriscremé och riven pepparrot på friterat tunnbröd
Ytterligare en härlig liten förrätt som går att göra i lite större storlek (som förrätt) eller i canapée storlek.
Du behöver för ca 20 canapée. (4 port förrätt).
300 g nötinnanlår.
1 tsk dijonsenap. 1 tsk olivolja.
1 liten burk “små kapris”.
1 pepparrot. 3 dl creme fraiche 1 tunnbröd.
Salt & peppar.
Rapsolja för fritering.
Gör så här.
Tunnbröden. Värm upp Rapsoljan till ca 170’C. Skär ner tunnbrödet till önskad storlek (20 små bitar eller 4 lite större). Fritera i oljan tills dom börjar få lite färg (ca 2 minuter) lägg på ett papper och låt droppa av.
Kapriscremen.
Häll av kapris och häll ner i din kitchen aid med ballongvispen på och vispa tills kaprisen blivit “mosad”, tillsätt sen creme fraiche, salt&peppar och vispa tills cremen är fast och välblandad.
Tartaren.
Skär ner nötinnanlåret i grova bitar, ta sedan en stavmixer bunke med knivar och mixa pulsande tills det blivit finare men fortfarande lite grova bitar i. Blanda i dijon, olivolja och smaka av med salt&peppar.
Serveringstips.
Börja med creme på tunnbrödet, sedan kapriscreme, tartar och toppa med riven pepparrot och böngroddar.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.
Foto: Emilie Andersson