Pontus Karén Mat & Dryck
MAAAGISKA SEEMLOR!
Alltså dessa semlor jag knåpade ihop idag på jobbet blev så jävla bra och var relativt enkla. Så kände att jag kan dela med mig av dom till er.
Receptet på bullarna.
För ca 10 bullar.
30 g jäst.
1 tsk salt.
3 dl mjölk.
90 g smör.
1 ägg.
2 dl socker.
4 tsk nymald kardemumma frön.
Ca 8 dl vetemjöl.
Gör så här.
Värm upp mjölk + smör till rumstempratur och rör runt tills smöret smällt.
Häll ner mjölk blandningen i matbredaren och smula i jästen. Rör runt tills jästen helt löst upp sig. Blanda sedan ner kardemumma, sockret, ägget. Blanda runt ordentligt. Häll i ca 6 dl mjöl under låg omrörning. Sedan häller du försiktigt i det sista mjölet (ibland behövs det mindre ibland mer).
Låt gå på ”mitten” hastighet i 10 minuter. Degen ska då blivit jämn, slät och lossnat från bunken (dock lite kladdig).
Dela degen i 10 lika stora delar. Rulla bullarna med ”kupad” hand och lägg på bakplåt med papper och låt jäsa i ca 1.5-2 h. Dom ska ha jäst lite mer en dubbla size.
Sätt ugnen på 210’C och pensla bullarna NOGGRANT! Med 1 ägg, 1 tsk mjölk och 1 tsk floursocker.
Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter och låt bullarna svalna på ett galler.
Vid “Montering” skär av en tunn top och “gröp” ur lite av mitten degen, fyll med mandelmassa, vispad grädde och på med lock. Pudra lite florsocker och NJUT!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.