Pontus Karén Mat & Dryck
Räkmacka att ha med på vandringen
Du behöver för 4 mackor.
4 mackor (jag valde polarkaka)
500 g frysta handskalade räkor.
3 dl färdig majonäs.
Saft från 0.5 citron.
Salt & peppar.
Ca 2 cm fin strimlad purjolök.
1 halv fin hackad rödlök.
1 halv fin hackad chili.
1 tsk dijonsenap.
Gör så här:
Tina räkorna och pressa ur allt vatten. Dom måste pressas hårt! Hacka ner räkorna, blanda dom med alla ingredienser, smaka av med dijon och salt & peppar. Denna “räksallad” håller utan att behöva oroa dig i ca 1-3 dagars vandring. Hemligheten med den här är att dom frysta räkorna har fått en “bakterie” avfrostning. Chilin, dijonen och den färdiga majonäsen innehåller konserveringsmedel och ser till att inga bakterier påverkar räkorna på så sätt man kan tro.
Det här receptet är enkelt, snabbt och jag har haft det i ryggsäcken i typ 4 dagar och ändå inte blivit sjuk!
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.
Foto: Emilie Andersson
Foto av @fotograf.emilieandersson