”Smörstekt aubergine med brynt smör”

Foto: Emilie Andersson 

Bjud dina gäster på en utsökt festlig förrätt.

Du behöver för 2 personer.

1 Aubergine

150 g smör (50 för stekning och 100 till brynt smör)

Salt & Peppar

ca 100 g hårdost (peccorino är att föredra)

ca 10 cocktail tomater

1.5 dl olivolja

Kruspersilja.

Gör så här.

Börja med att skiva Auberginen i ca 0.5 cm tjocka skivor.  Lägg ut på en plåt och salta på båda sidorna & låt stå ca 10 min (Detta gör så att du får ut mycket utav aubergines vätska och att den får lite bättre yta när du steker). Lägg sedan upp cocktailtomaterna i en djupform och krydda med salt & peppar. Täck med olivolja och baka av i ugnen på 100’C i ca 13 minuter.

Stek skivorna aubergine i en riktigt het panna med olivolja. Salta & peppra och sedan vänd när dom fått en gyllenbrun färg. När dom är likadana på andra sidan slänger du i en klicksmör så dom får dra åt sig lite av smörsmaken. Bryn resterande smör.

Serveringstips.

Lägg ungefär 3 skivor ”omlott” i mitten av tallriken, riv en stor mängd ost över dom (ska vara mycket ost!). Fördela tomaterna, på med massa hackad persilja och avsluta med riklig mängd brynt smör.

Fred, Kärlek & Passion. 

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.

instagram: @pontus.karen

Facebook: @foodbypontus

Pontus Karén Foto: Emilie Andersson 

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.