Pontus Karén Mat & Dryck
Oreo cheesecake av Pontus Karén
En dessert som är super enkel och snabb att göra.
Du behöver för 4 port.
2 paket oreo.
5 dl Philadelphia.
1 dl vispgrädde.
100 g vitchoklad.
Cest från 0.5 apelsin.
Cest från 0.5 citron.
Färska bär.
Citron melisse för garnering.
Gör så här.
Dela på kexen och ta ut det “vita” och lägg det i kitchen aiden.
Blanda i grädden, Philadelphian, cesten från citron o apelsinen vispa försiktigt ihop till en mjuk kräm. Smält vitchokladen försiktigt i mikron eller över vatten bad.
Häll försiktigt i vitchokladen i smeten under omrörning.
Lägg upp i spritspåse.
Krossa oreo kexen antingen för hand eller i mixer. Det ska vara grova bitar inget pulver!
Varva i en glasburk eller passande form.
Smulor, sen kräm och upprepa tills dom gjort ca 3 lager av vardera.
Garnera med melisse och färska bär.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.