Pontus Karén Mat & Dryck
“Smörstekt aubergine med brynt smör”
Bjud dina gäster på en utsökt festlig förrätt.
Du behöver för 2 personer.
1 Aubergine
150 g smör (50 för stekning och 100 till brynt smör)
Salt & Peppar
ca 100 g hårdost (peccorino är att föredra)
ca 10 cocktail tomater
1.5 dl olivolja
Kruspersilja.
Gör så här.
Börja med att skiva Auberginen i ca 0.5 cm tjocka skivor. Lägg ut på en plåt och salta på båda sidorna & låt stå ca 10 min (Detta gör så att du får ut mycket utav aubergines vätska och att den får lite bättre yta när du steker). Lägg sedan upp cocktailtomaterna i en djupform och krydda med salt & peppar. Täck med olivolja och baka av i ugnen på 100’C i ca 13 minuter.
Stek skivorna aubergine i en riktigt het panna med olivolja. Salta & peppra och sedan vänd när dom fått en gyllenbrun färg. När dom är likadana på andra sidan slänger du i en klicksmör så dom får dra åt sig lite av smörsmaken. Bryn resterande smör.
Serveringstips.
Lägg ungefär 3 skivor “omlott” i mitten av tallriken, riv en stor mängd ost över dom (ska vara mycket ost!). Fördela tomaterna, på med massa hackad persilja och avsluta med riklig mängd brynt smör.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.