Pontus Karén Mat & Dryck
Smörstekt fläskkotlett med knaprig bacon, gräddsås, rostad potatis och citruspanko
Du behöver för 4 personer.
0.5 kg potatis
4 kotlett bitar
1 kvist rosmarin
salt & peppar
3 dl grädde
2 dl panko
cest från 1 citron
1 paket bacon
Gör så här.
Potatisen.
“Kvarta” potatisen och krydda upp med salt, peppar, några rosmarin blad och olivolja. Rosta i ugnen på 200’C i ca 25 minuter.
Baconet och Citruspanko.
Skär baconet i tunna strimlor och stek krispigt. Spara fettet i stekpannan med lägg baconet på ett papper och låt rinna av. Häll i pankon, lite salt och cesten i baconfettet. Stek tills det börjat få lite färg. Häll av på papper.
Kotletten.
Stek kotletten i en varm stekpanna med olja i. Beroende på tjocklek men ca 4 min på vardera sida. När du vänt och stekt på andra sidan i ca 3 minuter så kastar du i en rejäl klick smör och ös över kotletten några gånger. Lägg av köttet på en skärbräda och låt vila ca 4 minuter.
Under tiden häller du i grädden i stekpannan och får grädden att “koka” upp alla smaker i stekpannan. Reducera tills den fått en bra tjocklek.
Servering.
Lägg potatis i botten och “tryck” lite på potatisen, det gör att dom inte rullar eller flänger runt. Placera sedan köttbiten uppe på centrerat i tallriken, det gör så att det blir “volym” på tallriken vilket alltid hjälper. Häll över såsen mitt över såsen, sen toppa med bacon, panko och ett par rosmarin blad.
Smaklig måltid!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.