Kocken tipsar - Mattias Larsson
Fried chicken taco av Mattias ”Fredagskocken” Larsson
Smakrik taco med friterad kyckling, currykräm och chilipicklad gurka. Gör gärna den chilipicklade gurkan
redan dagen innan och förvara i kylen.
Ingredienser:
4 PORTIONER
→ 500 g kycklinglårfilé
→ salt
→ 2 ägg
→ 1 dl vetemjöl
→ 2 dl panko
→ frityrolja
Chilipicklad gurka
→ 1 chili
→ 1 dl ättika
→ 1 dl strösocker
→ 2 dl vatten
→ salt
→ 200 g gurka
Currykräm
→ 2 dl crème fraiche
→ 1 msk honung
→ 1 msk currypulver
→ salt
Till servering
12 krispiga salladsblad
Gör så här:
Börja med den chilipicklade gurkan.
Skär chilin i ½ cm tjocka
skivor.
Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt.
Låt lagen svalna.
Skala och skiva gurkan och lägg ner den i lagen.
Låt gurkan marinera i minst 15 minuter. ͢
Blanda ingredienserna till currykrämen och smaka av med salt.
Skär kycklinglårfiléerna i fingerstora bitar och salta dem.
Vispa äggen lätt i en skål.
Häll mjöl och panko på var sin assiett.
Vänd kycklingen först i mjölet, därefter i ägget och sist i pankon.
Värm frityroljan till 170 grader strax före servering och fritera kycklingen tills den har
fåt͢t fin färg.
Servera den nyfriterade kycklingen i tortillabröd med krispig sallad, currykräm och chilipicklad gurka.
Mattias Larsson är just nu aktuell med kokboken Fredagskockens hamburgare och tacos utgiven av Bokförlaget Semic.
Den ultimata guiden till supergoda hamburgare och tacos! Här hittar du recepten som förgyller allt från fredagsmyset med familjen till middagsbjudningen med vännerna. Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, bjuder på läckra smakkombinationer och ger dig proffstipsen som tar matlagningen till en ny nivå. Lär dig allt från vilket kött som resulterar i den bästa burgaren till hur du gör en fantastisk vegovariant och bakar det perfekta hamburgerbrödet. Men också hur du kan göra egna tortillabröd hemma och bygger en fulländad taco. Det här är enkel och opretentiös mat som äts med händerna, och så himla gott!