
Tacos med panerad fisk och goda tillbehör
FISH TACOS MED GURKSLAW OCH VÄSTERBOTTENSOST®

Variera din fredagstaco med fish taco och gurkslaw. Denna rätt kommer att göra succé med smaker av koriander och Västerbottensost!
INGREDIENSER
4 PORTIONER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
60 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
500 G TORSK
2 DL MJÖL
2 DL PANKOSTRÖBRÖD
2 ÄGG
1-2 MSK PAPRIKAPULVER
TORTILLABRÖD
1 KRUKA KORIANDER
1-2 MOGEN AVOKADO
CHILI ELLER JALAPEÑO
GURKSLAW
1ST GURKA
2 MSK MAJONNÄS
1 MSK GREKISK YOGHURT
SAFT OCH ZEST FRÅN EN LIME
SALT OCH PEPPAR
GÖR SÅ HÄR
30 MIN
Skiva gurkan tunt och blanda upp med majonnäs, yoghurt och lime. Smaka av med salt och peppar.
Dela torsken i mindre bitar. Lägg pankoströbröd, ägg och mjöl i tre separata skålar. Vispa upp äggen tillsammans med 1,5 dl finriven Västerbottensost. Blanda mjölet med lite salt och paprikapulver.
Panera torskbitarna genom att först vända i mjölblandningen, sedan i äggen och sist pankoströbrödet.
Stek torsken i rikligt med olja tills gyllene.