LÖJROMSPIZZA MED VÄSTERBOTTENSOST

INGREDIENSER

DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
500 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN

200 G LÖJROM (STENBITSROM GÅR OCKSÅ BRA)
2 ST RÖDLÖKAR
2 ST GULA LÖKAR
1 ST BURK CRÈME FRAICHE 250G
DILL FÖR TOPPING
SALT OCH SVARTPEPPAR
1 ST FÄNKÅL
1 DL ÄTTIKSPRIT 12%
1/2 DL CITRONSAFT
1 DL SOCKER
1 MSK SALT

Gör så här:

Löjromspizza med Västerbottensost®

Riv fänkålens blad.
Lägg i en skål tillsammans med salt och socker.
Låt stå ca 10 minuter.
Slå sedan på ättika och citronsaft.
Låt dra i ca 2 timmar.
Köp pizzabotten på din favoritpizzeria eller gör egen.
Fräs gul lök i stekpanna.
Arbeta ut degen.
Dra över crème fraiche på pizzadegen, toppa med den stekta löken och riven Västerbottensost.
Grädda pizzan i ugnen i 200 grader 10-15 minuter, tills pizzan har fått riktigt fin härlig färg.
Ta ut.
Hacka rödlöken.
Addera alla de goda smakerna: löjrom, dill, hackad rödlök, picklad fänkål och mer riven Västerbottensost.
Njut!