Matcha mat & dryck
LAMMRACKS MED SVAMPPAELLA
Bjud dina gäster på lamm i veckan.
INGREDIENSER
- 800 g lammracks
- Salt, peppar
- Timjan, rosmarin (torkad)
- Smör
Paellan
- Olivolja
- 4 dl aviorioris
- 2 schalottenlökar, skalade, hackade
- 200 g champinjoner (skivade, ev delade)
- 200 g ostronskivling (skivade, ev delade)
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 msk soltorkade tomater, hackade
- 75 g smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 C.
Putsa lammracksen från senor, salta, peppra och gnid in timjan och rosmarin. Bryn i smör så att båda sidorna blir gyllenbruna. Placera köttet i en eldfast form och sätt in i ugnen i ca 10 min, tills innertemperaturen är 56 C. Tag köttet och låt vila. Fräs svampen, lök, hackade tomater och saffran i olivolja i tjockbottnad kastrull, tillsammans med riset tillsätt vinet och buljong och låt koka upp. Späd ev med mer buljong. Sätt därefter in kastrullen i ugnen med folielock, i ca 15 minuter. Tillsätt smör och hackade tomater. Späd ev med mer buljong.
Skär upp lammracksen som kotletter och lägg upp med paellan.
Vintips: