Filmjölksbröd med russin
Detta formbröd bakas med bovetemjöl som gör det naturligt glutenfritt utan någon vetestärkelse vilket är ett utmärkt val till dom som har celiaki
Otroligt saftigt och smakrikt och du kan fylla brödet med vad du vill för att göra det än mer gott!
Tillsätt aprikoser och rostade hasselnötter och du har ett otroligt gott fruktbröd.
Recept 1 bröd
4 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn (rent havre)
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 näve russin (kan uteslutas eller ersättas med mer)
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°C
Häll alla ingredienser i en skål och rör ihop med en träslev
Häll ned smeten i en bakplåtsklädd brödform eller olja brödformen innan
Strö över krossat bovete och flingsalt
Baka brödet i mitten av ugnen i cirka 40-50 min
Låt brödet svalna i formen innan du skär upp det
Ät med bregott brynt smör och en skiva ost. Så gott