
Syltkakor
I det här receptet har jag rullat degen till en avlång korv och skurit upp cirka 1 cm tjocka kakor som jag lägger på plåt och gör en grop i som jag fyller med jordgubbssylt
Super enkelt och super gott!

Recept
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fast sylt att fylla i kakorna
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°C
Häll i alla ingredienser i en matberedare med krok och blanda ihop till en deg
Plasta degen och ställ i kylskåp i cirka 15 min så blir degen lättare att jobba med
Ta ut degen från kylen och ta bort plasten och dela degen i två
Forma varje deg till en avlång korv som är lika tjock hela vägen och skär 1 cm tjocka kakor som du placerar ut på en plåt med bakplåtspapper
Gör en grop i varje kaka och klicka i valfri sylt
Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 8-10 min
Låt kakorna svalna helt
