
Macarons
Jag älskar macarons för man kan variera dem i så många olika smaker och färger, sen är dem supergoda dessutom och väldigt festliga
Gör en Macaronstårta på ställning eller servera dem på ett snyggt fat

Recept
160 g siktat mandelmjöl
240 g florsocker
160 g äggvita
120 g strösocker
Gör såhär
Väg upp mandelmjöl och florsocker och sikta på ett bakplåtspapper
Väg upp äggvita och socker i en rostfri bunke och vispa över ett vattenbad tills sockret har löst upp sig
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills du har en fast och glansig maräng
Om du vill ha färgade macarons så tillsätter du färgen i marängen och vänder försiktigt runt, bäst är att använda pulverfärg, om du vill ha smak på själva marängen blandar du även ner det i marängen
Du kan använda lakritspulver, smakessens eller kakao som smaksättning
Vänd ihop mandelsockret och marängsmeten noga, men med lätt hand
Konsistensen ska vara relativt fast men ändå lite lös så den kan rinna av slickepotten, blir det en för fast maräng flyter dem inte ut på plåten och blir den för lös blir den svår att spritsa. Du får prova dig fram tills du hittar en bra konsistens
Spritsa ut på bakplåtsklädd plåt
Banka sedan plåten lite lätt underifrån med handflatan så dem flyter ut och får en slät yta
Låt macaronsen torka i 1 timme
Baka av i 150°C i cirka 12-15 min
Färskostfyllning
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker mjukt och slätt
Vispa i färskosten
Smaksätt och färga om du vill
Smakförslag
Torkade hallon eller färska
Smält choklad
Riven lime och juice
Vit choklad
Lakritspulver
Saffran
Kaffepulver