• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Macarons

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Jag älskar macarons för man kan variera dem i så många olika smaker och färger, sen är dem supergoda dessutom och väldigt festliga
Gör en Macaronstårta på ställning eller servera dem på ett snyggt fat

Recept

160 g siktat mandelmjöl
240 g florsocker
160 g äggvita
120 g strösocker

Gör såhär

Väg upp mandelmjöl och florsocker och sikta på ett bakplåtspapper
Väg upp äggvita och socker i en rostfri bunke och vispa över ett vattenbad tills sockret har löst upp sig
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills du har en fast och glansig maräng
Om du vill ha färgade macarons så tillsätter du färgen i marängen och vänder försiktigt runt, bäst är att använda pulverfärg, om du vill ha smak på själva marängen blandar du även ner det i marängen
Du kan använda lakritspulver, smakessens eller kakao som smaksättning

Vänd ihop mandelsockret och marängsmeten noga, men med lätt hand
Konsistensen ska vara relativt fast men ändå lite lös så den kan rinna av slickepotten, blir det en för fast maräng flyter dem inte ut på plåten och blir den för lös blir den svår att spritsa. Du får prova dig fram tills du hittar en bra konsistens

Spritsa ut på bakplåtsklädd plåt
Banka sedan plåten lite lätt underifrån med handflatan så dem flyter ut och får en slät yta
Låt macaronsen torka i 1 timme

Baka av i 150°C i cirka 12-15 min

Färskostfyllning

60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker mjukt och slätt
Vispa i färskosten
Smaksätt och färga om du vill

Smakförslag

Torkade hallon eller färska
Smält choklad
Riven lime och juice
Vit choklad
Lakritspulver
Saffran
Kaffepulver

Tidigare Inlägg

Marängtårta

Nästa Inlägg

Kolasnitt

fridalindqvist

Cupcakes

4 år sedan 0

Choklad och hasselnötsmaränger

3 år sedan 0

Cheesecake

4 år sedan 0

Marängtårta

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz