• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Budapestrulle

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Bland det bästa jag vet så är det Budapestbakelse
Jag vill fylla den med vispad grädde, hallon och jordgubbar
Så himla gott, festligt och passar de flesta då den är glutenfri och grädden kan bytas ut mot laktosfri

Recept

 

90 g socker (1 dl)
70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
35 g maizena (0,5 dl)

125 g äggvita (4 st)
90 g socker (1 dl)
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
Färska hallon och jordgubbar

Gör såhär

 

 

Sätt ugnen på 170 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt

Blanda 90 g strösocker, hasselnöttsmjöl och maizena i en bunke.
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret (90 g) och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut skurna jordgubbar och hallon, rulla ihop
Smält choklad i micron och ringla på toppen, pudra med lite florsocker!

 

Tidigare Inlägg

Granola

Nästa Inlägg

Morotskaka

fridalindqvist

Granola

4 år sedan 0

Chokladsnitt

4 år sedan 0

Bananbröd

4 år sedan 0

Bröd i långpanna

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz