
Budapestrulle
Bland det bästa jag vet så är det Budapestbakelse
Jag vill fylla den med vispad grädde, hallon och jordgubbar
Så himla gott, festligt och passar de flesta då den är glutenfri och grädden kan bytas ut mot laktosfri

Recept
90 g socker (1 dl)
70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
35 g maizena (0,5 dl)
125 g äggvita (4 st)
90 g socker (1 dl)
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
Färska hallon och jordgubbar
Gör såhär
Sätt ugnen på 170 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt
Blanda 90 g strösocker, hasselnöttsmjöl och maizena i en bunke.
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret (90 g) och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut skurna jordgubbar och hallon, rulla ihop
Smält choklad i micron och ringla på toppen, pudra med lite florsocker!