• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Glutenfri Brownie

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Den här brownien var storsäljaren på mitt bageri
Den är perfekt kladdig och seg från mitten ut i kanterna, och det bästa av allt är att den även är glutenfri och kan lätt göras även laktosfri
Den fylliga chokladsmaken tillsammans med hasselnötter gifter sig ihop med den Nutellasmörkräm man garnerar med. Magi!

Recept

150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
1 nypa flingsalt
3 g vaniljsocker
2 ägg
70 g hasselnötsmjöl

Frosting

75 g mörk choklad
125 g smör
75 g florsocker
5 g vaniljsocker
2 stora matskedar Nutella

Gör så här

Sätt på ugnen på 160°C
Smörj kanterna på en bakform ca 20×20 cm med smör och täck botten med bakplåtspapper
Väg upp socker, kakao, salt, vaniljsocker och hasselnötter i en skål och blanda ihop och ställ åt sidan
Smält smöret i en kastrull på hög värme så det blir brynt, dra bort kastrullen från värmen när det vita från smöret är borta och det luktar lite nötigt från smöret
Rör ned dom torra ingredienserna i kastrullen och blanda väl
Blanda försiktigt ned 1 ägg i taget med en slickepott tills äggen gått ihop helt med smeten, blanda ytterligare nån minut tills smeten känns lite seg
Häll ned smeten i din ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 22 minuter
Låt kakan svalna helt innan du vänder ut den från formen

Frosting

Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron eller över ett vattenbad och låt den svalna något
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke
Tillsätt Nutella och den smälta chokladen och vispa ordentligt
Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera din brownie, eller stryk på frostingen om du tycker det är finare
Ställ kakan i kyl en stund innan servering
Skär upp din brownie och dekorera med lite hackade hasselnötter



Nästa Inlägg

Hallongrottor

fridalindqvist

Äppelpaj Glutenfri

4 år sedan 0

Cookies

4 år sedan 0

Bananbröd

4 år sedan 0

Drömtårta

3 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz