Mat & Dryck
STJÄRNKOCKEN MARCUS SAMUELSSON ÖPPNAR RED ROOSTER SHOREDITCH PÅ THE CURTAIN I LONDON
Nu tar den internationellt hyllade kocken och restauratören Marcus Samuelsson sin
populära mötesplats för musik och mat från Harlem i New York till East London. I
slutet av maj öppnade nya Red Rooster Shoreditch dörrarna på Michael Achenbaums
hotell och medlemsklubb The Curtain. I samband med invigningen av restaurangen
öppnas även Tienda Roosteria, en taqueira och bar på Curtain Road.
Marcus Samuelsson öppnade Red Rooster på Lenox Avenue Harlem år 2011 som en kvarterskrog och
hyllning till rikedomen i Harlems historia och kultur. Skapad för att vara så mycket mer än en
restaurang är Red Rooster en samlingsplats för både lokalbefolkning och turister, unga som gamla, där
maten avnjuts till livetoner av soul och jazz. Nu har det blivit Londonbornas tur att få ta del av det
omtyckta konceptet.
Det är väldigt spännande att nu öppna Red Rooster i Shoreditch och att vara en del av The Curtains
community och Londons restaurangscen. Vi är ett mycket starkt, lokalt team på plats och jag känner
mig väldigt stolt över att vara en del av ett projekt i ett område som kulturellt har många likheter med
mitt hem i Harlem, säger Marcus Samuelsson.
På den genomtänkta och speciellt utvalda menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food,
med Marcus Samuelssons egen tvist, och inslag av hans etiopiska och svenska ursprung. På menyn
hittas det omtyckta majsbrödet med honungssmör, deviled eggs, sjöborremajonnäs och kanderad
bacon samt flera andra klassiska signaturrätter från Harlem. Utöver detta har även helt nya rätter
skapats som är unika för restaurangen i Shoreditch.
Red Rooster Shoreditch rymmer 142 gäster och är en öppen lokal som ger matgästerna en utsikt över
köket, dj-bås och en härlig, ljus terrass omgärdad av vackra tegelväggar.
Fem kvällar i veckan får gästerna ta del av live-uppträdanden från unga up-and-coming
Londontalanger. Restaurangens söndagsbrunch avnjuts i sällskap av soultoner, då en lokal gospelkör
stämmer upp i Gospel Brunch, ett populärt koncept hämtat direkt från Harlem.
I anslutning till restaurangen öppnar även Tienda Roosteria, en taqueria öppen alla dagar för
hotellgäster såväl som förbipasserande. Här kan gästerna ta det lugnt, smutta på en Margarita och
dela på tacos tillredda av Marcus expertteam. Tienda Roosteria är designad av den globala
designfirman Duncan Miller Ullman och omfamnar områdets imponerande konst- och designkultur i
kombination med en modern, industriell New York-känsla.