Glutenfri Brownie
Den här brownien var storsäljaren på mitt bageri
Den är perfekt kladdig och seg från mitten ut i kanterna, och det bästa av allt är att den även är glutenfri och kan lätt göras även laktosfri
Den fylliga chokladsmaken tillsammans med hasselnötter gifter sig ihop med den Nutellasmörkräm man garnerar med. Magi!
Recept
150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
1 nypa flingsalt
3 g vaniljsocker
2 ägg
70 g hasselnötsmjöl
Frosting
75 g mörk choklad
125 g smör
75 g florsocker
5 g vaniljsocker
2 stora matskedar Nutella
Gör så här
Sätt på ugnen på 160°C
Smörj kanterna på en bakform ca 20×20 cm med smör och täck botten med bakplåtspapper
Väg upp socker, kakao, salt, vaniljsocker och hasselnötter i en skål och blanda ihop och ställ åt sidan
Smält smöret i en kastrull på hög värme så det blir brynt, dra bort kastrullen från värmen när det vita från smöret är borta och det luktar lite nötigt från smöret
Rör ned dom torra ingredienserna i kastrullen och blanda väl
Blanda försiktigt ned 1 ägg i taget med en slickepott tills äggen gått ihop helt med smeten, blanda ytterligare nån minut tills smeten känns lite seg
Häll ned smeten i din ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 22 minuter
Låt kakan svalna helt innan du vänder ut den från formen
Frosting
Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron eller över ett vattenbad och låt den svalna något
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke
Tillsätt Nutella och den smälta chokladen och vispa ordentligt
Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera din brownie, eller stryk på frostingen om du tycker det är finare
Ställ kakan i kyl en stund innan servering
Skär upp din brownie och dekorera med lite hackade hasselnötter