Bjud på en lyxig räktoast
Räktoast med fänkålssallad med dryckesmatchning
Bjud på en lyxig räktoast. Perfekt till förrätt som en aptitretare innan middagen.
Ingredienser:
Tillagningtid: 20 min
Antal personer: 4
- 1 st fänkål, tunt skivad, använd gärna mandolin
- 2 cl pressad citron
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 400 g handskalade räkor
- 15 dillvippor, finfördelade
- 4 st skivor levainbröd
- 2 msk tomatpuré, av bättre sort
- nymald svartpeppar
Gör så här:
- Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
- Vänd ner dillen i räkorna.
- Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med resterande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.
- Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.
Tipset
Om man använder handskalade räkor i lake, så är det viktigt att sila och hänga av räkorna ordentligt innan man lägger upp dem.
Dryckesmatchning
Ekologisk!
#Nr 7731
Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.
För mer recept/mat- och dryckesinspiration besök Mygate Magazine Mat & Dryck