Kocken tipsar - Tina Nordström
Anka med apelsin, svart ris och hasselnötter av Tina Nordström
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott. I sin senaste kokbok God mat utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar.
Anka med apelsin, svart ris och hasselnötter
Värm ugnen till 120 grader, varmluft.
Snitta skinnet på 2 ankbröst, salta och peppra och lägg dem med fettet nedåt i kall panna. Hetta upp pannan och bryn i 4–5 minuter tills skinnet är krispigt. Vänd och stek färdigt i ugnen (innertemperatur:
56 grader).
Sila av fettet i en liten kastrull, tillsätt 2 msk vinäger, ¾ dl olivolja, 2 msk honung och salt och nymalen svartpeppar.
Skala och skiva 3 apelsiner. Lägg ut 3 dl kokt svart ris och apelsinskivor på ett fat.
Strö ut 1 dl rostade hasselnötter och skeda över dressingen.
Skär brösten i skivor och lägg på fatet.
Ta några varv med svartpepparkvarnen och toppa med plockade blad från 1 kruka koriander.
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott.
I kokboken Gott käk utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar. Smakkombinationerna är spännande och ibland oväntade, och matglädjen, humorn och lusten att testa nytt genomsyrar den här kokboken på samma sätt som hennes tidigare. Här finns såklart mycket grönt, men också kött, fisk och fågel och en och annan efterrätt när man är sugen på det. God mat utan krångel, helt enkelt.