Oreo cheesecake av Pontus Karén

Foto: Emilie Andersson 

En dessert som är super enkel och snabb att göra.

Du behöver för 4 port.

2 paket oreo.

5 dl Philadelphia.

1 dl vispgrädde.

100 g vitchoklad. 

Cest från 0.5 apelsin.

Cest från 0.5 citron.

Färska bär. 

Citron melisse för garnering.

Gör så här.

Dela på kexen och ta ut det ”vita” och lägg det i kitchen aiden.

Blanda i grädden, Philadelphian, cesten från citron o apelsinen vispa försiktigt ihop till en mjuk kräm. Smält vitchokladen försiktigt i mikron eller över vatten bad.

Häll försiktigt i vitchokladen i smeten under omrörning. 

Lägg upp i spritspåse.

Krossa oreo kexen antingen för hand eller i mixer. Det ska vara grova bitar inget pulver! 

Varva i en glasburk eller passande form.

Smulor, sen kräm och upprepa tills dom gjort ca 3 lager av vardera.

Garnera med melisse och färska bär.

Fred, Kärlek & Passion. 

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.

instagram: @pontus.karen

Facebook: @foodbypontus

Pontus Karén Foto: Emilie Andersson 

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.