
Burgare tröttnar man aldrig på men om du vill prova en ny twist ska du testa Korean BBQ
Burger. En smakrik burgare som serveras med spännande koreanska tillbehör.
Ingredienser, 4 portioner
500 g grovmalen högrevsfärs
1,5 msk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1,5 msk rapsolja
4 st bugarbröd
4 skivor tomat
Majonnäs
Salladslök
- Forma burgare av färsen och krydda med Korean BBQ-krydda innan stekning.
- Grilla eller stek burgarna i rapsolja på hög värme, ca 3 minuter per sida.
- Rosta burgarbröden.
- Montera burgaren: Lägg kimchin på brödet, därefter tomat och burgaren. Toppa
med gurka, majonnäs och salladslök.
Koreansk gurka:
300 g gurka
1 st salladslök
1 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 msk vita sesamfrön- Skiva gurka och salladslök tunt och blanda med Korean BBQ-krydda och
sesamfrön.
Snabblagad kimchi:
500 g kinakål
5 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 tsk vinäger
2 tsk majsolja- Skär kålen i strimlor, lägg i en skål.
- Krydda med Korean BBQ-krydda, vinäger och olja.
- Massera kålen och låt stå 5 minuter före servering.