Julmat & Julbak
Brownie på pinne toppad med pretzel
En klassisk browniesmet fylld med hackad mjölkchoklad läggs i form och toppas med minipretzel. Efter gräddning skärs de i avlånga bitar och sticks på glasspinnar. Garanterad impfaktor!
Ingredienser
12 bitar brownie
100 g mörk choklad
4 ägg
2 ½ dl mörkt muskavadosocker eller råsocker
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
1 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
½ dl potatismjöl
½ tsk salt
2 dl minipretzel
3 dl vispad grädde till servering.
Så här tillagar du receptet (2 timmar):
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
3. Vispa ägg och socker rejält vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna, häll dei äggvispet och rör till en slät smet.
4. Bre ut smeten i formen. Se till att den blir jämn. Fördela pretzel ovanpå, tryck ned lätt. Grädda i ca 20 min. Låt svalna helt. Skär sedan i lagom stora, avlånga bitar.
5. Stick en glasspinne i varje bit. Servera tillsammans med vispad grädde.