Zeinas Salata Rusa

Salata Rusa är världens mest populära sallad som är ett måste på julbordet i många kulturer. Den kan varieras i det oändliga och här har Zeina gjort salladen laktosfri med Valios laktosfria crème fraiche. Varför inte göra en vegetarisk Salata Rusa, som alternativ till gubbröran?

4 portioner

INGREDIENSER

200 gValio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
2 stmorötter
6 stmellanstora potatisar
100 gdjupfrysta ärtor
3 stsaltgurkor
1 tskdijonsenap
½ dlmajonnäs
saften från en halv citron
salt & peppar
VALFRI TILLSÄTTNING
1 stfinhackad rödlök

GÖR SÅ HÄR

Hacka morot och potatis i små tärningar, koka dem mjuka. Koka inte sönder dem.

Koka även ärtorna. Sila av och låt allting rinna av ordentligt.

Hacka saltgurkorna och äggen i bitar. Lägg i en bunke, pressa över citron, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt och blanda sedan i crème fraiche, majonnäs och dijonsenap. Blanda ordentligt utan att mosa sönder grönsakerna.

Smaka av och krydda eventuellt mer