Kocken tipsar - Thomas Sjögren
The Famous Grouse i receptsamarbete med Thomas Sjögren
Nu går The Famous Grouse ihop med stjärnkocken Thomas Sjögren för att visa på hur man enkelt kan lyxa till matsäcken till vårens ledigheter och utflykter. På menyn står bland annat pinnbröd smaksatt med whisky, grilled cheese och senapssill.
Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och driver tillsammans med Goldrest AB, restaurang Grano och Stora hotellet Fjällbacka. Han har nu även tagit över Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke och driver Skäret Smögen. The Famous Grouse har nu ombett Thomas att ta en paus från finköket för att ge sig ut i fina naturen i stället, och för ta fram otraditionella recept på de traditionella matsäcksfavoriterna.
– Att använda The Famous Grouse i matlagning är en spännande utmaning, också i recept som ska vara smidiga att göra utomhus. Jag själv älskar att vara ute i naturen, och har alltid tyckt att maten smakar som allra bäst när den lagas och äts utomhus. Så att göra matsäcksmat som ska vara enkel, god och nytänkande kändes inspirerande och kul, säger Thomas Sjögren.
– Nu när det börjar bli säsong för att vara ute mer och mer, så känns det givet att hjälpa till att inspirera till lite nya roliga matsäcksrecept. En Famous matsäck för mig är korv med bröd, soppa eller tunnbrödsrullen, kanske en termos med kaffe och så klart något värmande, kommenterar Torkel Wilund, Marketing Director på Edrington i Sverige.
Grilled cheese med grillad paprika, kronärtskocka & persilja
4 portioner
Under 15 minuter
Ingredienser
8 st brödskivor av ljus sort
200 g cheddarost
1 kruka persilja
100 g smör
1 burk grillad paprika
1 burk kronärtskockor
Salt
Svartpeppar
En klassisk varm ostmacka är alltid gott! Ett tips – gör den färdig innan utflykten och stek sedan över öppen eld.
Gör så här:
Hacka paprikan och kronärtskockorna tillsammans med persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg en brödskiva med en skiva cheddar, toppa med röran.
Lägg på ännu ett lager med ost och bröd.
Bred smör på båda sidorna av brödet och rulla in det i smörpapper.
Stek brödet i stekpanna eller på muurikka på låg temperatur så osten smälter.
Fler recept komponerat Thomas Sjögren publiceras på Mygate Magazine senare i veckan.