Tartar på regnbågslax

file_1372418207_large

Ett snabbt recept där fisken varken ska kokas eller stekas. Med få ingredienser får du en god rätt som passar som både förrätt och tapas.

Ingredienser:

4 portioner

100 g  Norsk fjordörret (regnbågslax)
0,5 st  schalottenlök
2 msk  dill, färsk
0,5 st  citron
1 msk  dijonsenap
1 msk  sesamfrö
1 st  gurka
   salt och peppar

Gör så här: 

  • Skär fjordörret i små tärningar, finhacka schalottenlök och dill och pressa citronen.
  • Blanda tärningarna, schalottenlöken, dillen och citronsaften med dijonsenap och sesamfrön.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skölj och skala gurkan och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  • Sprid ut gurkskivorna på ett fat och lägg fjordörrettartaren ovanpå.

Garnera med färska örter.