SNABBMARINERAD LAX MED BRYNT SMÖRCITRONETTE

Matcha med:

Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino

INGREDIENSER

250 g laxfilé gärna Fröyalax4 dl färska blandade örter t ex dill, krasse, ärtskott75 g brynt smör1 citron gärna ekologisk, skalet av1 tsk Limoncello eller pressad citron1 msk gräslök skuren i ringar10 rädisor tunt hyvlade4 st Cantuccini skorpor1 tsk torkad Grano Padano-ostSalt och svartpeppar från kvarn.

GÖR SÅ HÄR

Skär laxen i 3 mm tunna skivor

Lägg laxskivorna på en bädd av färska örter

Bryn smöret, skumma av, blandas med citronskalet samt Limoncello.

Krossa skorporna till ett ströbröd, blanda med osten.

Garnera med rädisor i skivor, citronetten och strössla smulorna över samt den hackade gräslöken.

Smaksätt med salt och svartpeppar.