Kocken tipsar - Mattias Larsson
Snabblagad Chimichurrikyckling komponerat Mattias Larsson
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig
dessutom till stor del själv i ugnen. In med de kryddiga rotsakerna och när de nästan är klara steker du
snabbt den färdigkryddade kycklingen några minuter på varje sida. Perfekt resultat varje gång.
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri á 560 g (5 filéer)
Kryddiga rotsaker- 500 g potatis
- 250 g morötter
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 250 g valfri svamp
- 2/3 dl srirachamajonnäs
- olivolja, salt & svartpeppar
Till servering- valfri grönsallad
Såhär gör du
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs
enbart) potatisen i en ugnsfast form.- Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och
salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter.- Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
- Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är
genomstekt och har en fin yta.- Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.