SLIDERS MED BBQ-GLASERAD FLÄSKKARRÉ, CHILI PICKLES & PEPPAROT MED VINMATCHNING

Ingredienser:

 6 portioner  

1 kg fläskkarré

1 tsk chiliflakes

1 msk honung

1 msk anchochili

Pickles

0,5 dl ättika

1 dl socker

1,5 dl vatten

1 liten gurka

1 morot, skalad & hyvlad

1 gul lök, skalad

1 röd chili

FLÄSKKARRÉ

Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över natten i ugnen på ca 120 grader i 12 timmar. Låt köttet svalna. Skär i bitar. Värm sedan bitarna i ugnen vid servering.

Pickles

Koka upp vatten, socker & ättika. Låt svalna. Hyvla morot, lök & gurka på mandolin. Skiva chilin. Lägg ned i lagen och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.

Dressing

Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt

Servering

Rosta bröden. Klicka på dressingen. Lägg på köttet. Klicka över BBQ sauce. Toppa med pickles & riven pepparot och lägg på locket.

Kock: Viktor Westerlind

Vintips:

Apothic Red Winemaker’s Blend