
Serveras som varmrätt, recept till 4 personer
Dryckesmatchning NASHVILLE STORIES PROSECCO EKO
INGREDIENSER
150 g butternutpumpa
150 g rotselleri
3 dl avioriris
40 g schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
8 salviablad (färska)
300 g gröna ärter
2 dl vitvin
Ca 7 dl grönsaksbuljong
100 g färskriven parmesanost
75 g smör
Hyvlad parmesan till serveringen
GÖR SÅ HÄR
Skär pumpa och rotselleri i tärningar på 1×1 cm. Rosta dem i olivolja, tillsammans med 2 vitlöksklyftor, tills de fått fin färg.
Finhacka schalottenlöken och den resterande vitlöksklyftan, stek i smör tillsammans med riset. Häll sedan på vitt vin och hönsbuljong och låt koka på svag värme. Mixa ärterna i mixer och passera dem därefter.
Fritera salviabladen. När riset börjar bli klart, med bara en liten kärna inuti, vänder man i riven parmesanost, resterande smör och grönärtspurén och smakar av med salt och peppar.
Servera med de rostade grönsakerna och toppa med hyvlad parmesan och friterade salviablad.