
Festmat!
Råbiff med dragonmajonnäs, friterade ärtor och västerbottensost

Råbiff smaksatt med Västerbottensost. Serveras med dragonmajonnäs.
Ingredienser
Detta recept innehåller:
80 g Västerbottensost® Riven
Råbiff:
450 g ryggbiff på oxe
½ hackad schalottenlök
1 äggula
40 g riven Västerbottensost
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
½ msk dijonsenap
1 msk olivolja
Saft från ½ lime
1 tsk enbärspulver (rostade och mortlade enbär)
En nypa grovmalen svartpeppar och salt
Dragonmajonnäs:
2 dl olja
1/2 vitlöksklyfta (pressad)
½ dl grovhackad färsk dragon
Saft från ½ lime
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 äggula
Friterade gröna ärtor:
1 dl Kallholmen Levande Dubbel Ipa (eller annan smakrik ale)
½ dl rapsolja
½ dl ljummet vatten
1-2 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 dl pankomjöl (asiatiskt ströbröd)
½ kg frysta gröna ärtor
40 g Västerbottensost
1-2 l olja till fritering