Köttfärssås på vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt

Vardagsvilt när det är som bäst, en klassik köttfärssås med smaker från svenska skogen och det blir en fullpoängare! ⁠

Ingredienser:

1 paket vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt, GW:s utvalda

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

2 stjälkar selleri

1 tärning hönsbuljong

1 msk japansk soja

1 dl matvin

400 g krossade tomater

1 dl vatten

1 tsk Torkad oregano

Salt och peppar

Smör till stekning

Basilika och parmesan att toppa tallriken med

Så här gör du:

Om köttet är fryst kan det vara bra att ha framförhållning och ta ut köttet och tina det under dagen i rumstemperatur, alternativ i kylen över natten.

Hacka lök, vitlök morötter och selleri.

Värm pannan och stek färsen i smör på hög värme.

Lägg i grönsakerna och låt det svettas så att löken blir glansig.

Tillsätt tomatpuré och fräs det ett par minuter.

Häll på matvinet och låt det koka på hög värma i ett par minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, soja, buljongtärning och kryddor.

Låt såsen koka ihop i ca 10 minuter samtidigt som du kokar pastan.

Fler recept från Svenskt Gårdsvilt