
En klassik köttfärssås med smaker från svenska skogen
Köttfärssås på vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt

Vardagsvilt när det är som bäst, en klassik köttfärssås med smaker från svenska skogen och det blir en fullpoängare!
Ingredienser:
1 paket vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt, GW:s utvalda
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 stjälkar selleri
1 tärning hönsbuljong
1 msk japansk soja
1 dl matvin
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk Torkad oregano
Salt och peppar
Smör till stekning
Basilika och parmesan att toppa tallriken med
Så här gör du:
Om köttet är fryst kan det vara bra att ha framförhållning och ta ut köttet och tina det under dagen i rumstemperatur, alternativ i kylen över natten.
Hacka lök, vitlök morötter och selleri.
Värm pannan och stek färsen i smör på hög värme.
Lägg i grönsakerna och låt det svettas så att löken blir glansig.
Tillsätt tomatpuré och fräs det ett par minuter.
Häll på matvinet och låt det koka på hög värma i ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, soja, buljongtärning och kryddor.
Låt såsen koka ihop i ca 10 minuter samtidigt som du kokar pastan.
Fler recept från Svenskt Gårdsvilt