
Vardagsvilt när det är som bäst, en klassik köttfärssås med smaker från svenska skogen och det blir en fullpoängare!
Ingredienser:
1 paket vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt, GW:s utvalda
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 stjälkar selleri
1 tärning hönsbuljong
1 msk japansk soja
1 dl matvin
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk Torkad oregano
Salt och peppar
Smör till stekning
Basilika och parmesan att toppa tallriken med
Så här gör du:
Om köttet är fryst kan det vara bra att ha framförhållning och ta ut köttet och tina det under dagen i rumstemperatur, alternativ i kylen över natten.
Hacka lök, vitlök morötter och selleri.
Värm pannan och stek färsen i smör på hög värme.
Lägg i grönsakerna och låt det svettas så att löken blir glansig.
Tillsätt tomatpuré och fräs det ett par minuter.
Häll på matvinet och låt det koka på hög värma i ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, soja, buljongtärning och kryddor.
Låt såsen koka ihop i ca 10 minuter samtidigt som du kokar pastan.
Fler recept från Svenskt Gårdsvilt