Recept
Pasta med gräddsås och viltfärsbiffar
Lyxa till höstpastan och servera biffar med viltkött tillsammans med en snabb gräddsås. Underbart gott och snabblagat!
Ingredienser
4 portioner
Gräddsås
- 25 g smör
- 1 msk Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete – från svenska åkrar
- 2 dl vatten
- 2 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
- 2 dl grädde
- 1 tsk kinesisk soja
Viltfärsbiffar
- 2 dl havregryn
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 2 tsk torkad timjan alt. 2 msk färsk timjan
- 400 g viltfärs, t ex älgfärs
Så här tillagar du receptet (20 minuter):
- Sås: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja under vispning.
- Sjud och vispa på medelvärme tills såsen tjocknat.
- Biffar: Mixa havregryn, grädde, ägg, timjan, salt och peppar med stavmixer.
- Blanda i färsen och forma 8 biffar. Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta.
- Blanda gräddsåsen med nykokta makaroneroch servera med viltfärsbiffar och blandsalld.