Små löjromspizzor med manchego

\"\"

Små, underbart goda löjromspizzor som är perfekta att servera som tilltugg på festen.

INGREDIENSER

12 små pizzor

Pizzadeg

25 g jäst

0,5 tsk salt

1 tsk socker

0,5 dl olivolja

1,5 dl vatten

3 dl vetemjöl

PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!

Topping

1 dl crème fraiche

2 dl riven manchegoost

300 g löjrom

1 kruka dill

1 silverlök, tunt skivad

Svartpeppar ur kvarn

Olivolja

GÖR SÅ HÄR

Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten i en bunke. Rör ner mjölet litet i taget tills konsistensen känns bra. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.

Kavla sedan ut små pizzor och toppa med crème fraiche och manchegost för gräddning i 200 C tills de fått gyllenbrun yta.

Toppa till sist pizzorna med löjrom, hyvlad silverlök, dill, svartpeppar och litet strimlad olivolja.

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

\"\"