Lyxig festmat att bjuda på!
GRILLAD RÅDJURSTARTAR MED FRITERAD VÄSTERBOTTENSOST®
Lyxig och elegant tartar med en len kräm av Nationalosten från Burträsk. Njut!
INGREDIENSER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
250 G VÄSTERBOTTENSOST® MATLAGNINGSBIT 18 MÅN
450 G RÅDJURSINNANLÅR
OLIVOLJA
FLINGSALT
SVARTPEPPAR
KRÄM
150 G VÄSTERBOTTENSOST®
0,5 DL VISPGRÄDDE
1 ST ÄGG
2 DL MATOLJA
FRITERAD VÄSTERBOTTENSOST
100 G VÄSTERBOTTENSOST®, RIVEN
100 G VISPGRÄDDE
MJÖL
ÄGG (UPPVISPAT)
STRÖBRÖD
PANKO
GÖR SÅ HÄR
50 MIN
Skär ner innanlåret i ca 2 cm skivor och grilla (gärna kolgrill) dem så de får en fin yta på båda sidor men att det fortfarande är rått i mitten. Skär sedan ner i mindre tartarbitar, salta och peppra samt smaka upp med olivolja.
Kräm:
Riv osten och lägg i en matberedare.
Koka upp grädden, slå den över osten och mixa till en slät massa.
Tillsätt ägget samtidigt som mixern är igång och gå sedan i med oljan i en jämn stråle.
Smaka upp med lite salt och om krämen känns lite tjock, späd då med lite vatten.
Friterad Västerbottensost
Koka upp grädden, vänd ner osten och vispa tills det är en slät ostmassa. Kyl ner och forma sen till 18 jämna fina bollar.
Panera dem i mjöl, ägg, ströbröd och sedan ytterligare en gång i ägg och panko.
Fritera sedan bollarna på 150 grader tills de får en fin färg.