Jessica Frej
Fredagsmys – Jessica Frej
Jag älskar fredagsmys, det är något som ligger kvar sedan jag var liten. Vi fick alltid lite godare mat, någon efterrätt och sedan satt hela familjen i soffan och åt smågodis. Nu är mina fredagsmyskvällar sällan så lugna, de brukar mer bestå av vänner som kommer hem till mig efter jobbet, vi äter gott, dricker lite för mycket vin och pratar oss hesa, men det är precis lika mysigt med fredag nu som då.
Jag tycker att fredagsmys och rödvin går hand i hand så det är vad jag skulle servera den här kvällen. Generellt tycker jag om röda viner från norra halvan av Italien, jag har rest mycket där så det beror säkert på att jag har så fina minnen därifrån. Så när jag går till Systembolaget en fredag brukar jag välja viner därifrån i prisklassen runt 150 kr, då vet jag att jag får något som jag gillar. Fast till chipsen och när man precis kommit hem och ska packa upp matkassarna finns det inget som slår en iskall öl.
Tänd många levande ljus och sätt på riktigt bra musik, då kan gästerna komma innan du är klar med maten och de kan äta chips med dipp och dricka öl medan du gör klart varmrätten. Se bara till att de håller dig sällskap i köket, annars blir det tråkigt och ensamt.
Desserten går fort, så den svänger du ihop medan någon vänlig själ diskar undan varmrätten.
Jessicas Fredagsmeny:
Kyckling med krämiga dragonbönor
Hallon- och apelsinsviss
Recepten finner ni i Jessicas nya kokbok Fest på 30 min.
Med hopp om det mysigaste fredagsmyset av alla!
Jessica slog igenom i tv-rutan med sin färgstarka personlighet och fantastiska matlagning redan 2011 när hon medverkade i TV4:s första säsong av Sveriges Mästerkock. Hon har gett ut flera böcker om bakning och är flitigt som gästkock i TV4 Nyhetsmorgon och är just nu aktuell med sin kokbok Fest på 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss Jessicas festtips och smarriga recept som inspirerar till fest.
Utges av: BONNIER FAKTA
Foto: Johanna Åkerberg Kassel